Murzynek z sernikiem na zimno, owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Murzynek: masło, cukier, wodę oraz kakao umieść w rondelku i zagotuj. Wymieszaj i odstaw do przestudzenia. Następnie dodaj żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Na końcu delikatnie wymieszaj z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym.25/30 cm. Piecz ok.30-40 minut w 180 st. (do suchego patyczka). Ostudź.
2.Masa serowa: zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem na sztywno, dodaj serki, połącz. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj do masy serowej i wyłóż na upieczonego murzynka. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
3.Mandarynki osącz, winogrona umyj. Owoce powciskaj w lekko stężałą masę serową. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i zalej owoce. Ciasto wstaw do lodówki do stężenia na 3-4 godz. Smacznego!
Komentarze