MURZYNEK Z KOKOSEM

4.5 (141 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNIUTKIE

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 margaryna Kasia
    1,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki wody
    3 łyżki kakao
    6 żółtek+ 6 białek+ 4 białka
    2 szklanki mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru pudru
    200 gram wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MURZYNEK Z KOKOSEM 1. Margarynę,cukier, wodę i kakao razem zagotować, mieszając cały czas. Wystudzić.
    Przelać do miski.
    Miksując mikserem dodawać stopniowo żółtka.
    Potem zmniejszyć obroty do minimum
    i ucierając dodawać stopniowo mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
    Wyłączyć mikser,trzepaczką ubić 6 białek ze szczyptą soli na sztywno
    i delikatnie połączyć z ciastem.
    Połowę masy przelać do dużej blachy 40/25cm, natłuszczonej i oprószonej bułką tartą.
    Teraz szybko ubić 4 białka na sztywno. Nadal ubijając dodawać stopniowo 1 szklankę cukru pudru. Na końcu delikatnie połączyć z wiórkami kokosowymi 200 gram.
    Łyżką nakładać porcje/kupki/ na ciescie w blaszce.
    Na wierzch wlać resztę ciasta.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. na około 50 minut, spr. patyczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować