Joanna Lendzion.
Klasyczny murzynek – wilgotny i czekoladowy jest przepyszny. To smaki mojego dzieciństwa, kiedyś to było bardzo popularne i szybkie ciasto. Przepis jest bardzo prosty, ciasto zawsze się udaje, trzeba być mistrzem, żeby spitolić ten przepis. Idealny przepis na ciasto dla początkujących, a może upieczesz takie ciasto na niedzielę? Murzynek z tego przepisu jest bardzo wilgotny, mięciutki, czekoladowy i zachowuje długo świeżość, nawet na 2, 3 dzień jest bardzo smaczny, jeśli oczywiście tyle u Was wytrwa. Do takiego ciasta możesz również dodać przyprawy korzenne, orzechy itp. Ja dziś użyłam domową nutellę ze śliwek, ale idealne będą powidła ze śliwek.
3.67 (3 ocen)
Porady
1 szkl. = 250 ml. Przepis na YouTube: https://youtu.be/rT-KCu7Sw-Y
Komentarze