Murzynek jabłkowy

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina tak szybko zjadła to ciasto, że ledwie udało się mi zrobić zdjęcie!

Składniki:

  • Ciasto: 7 jabłek
    ● po szkl. mąki tort. i krupczatki
    ● 3 jajka
    ● 1,5 szkl. cukru pudru
    ● 3/4 margaryny
    ● łyżka pr. do piecz.
    ● 2 łyżki kakao
    ● po łyżeczce sody i cynamonu.
    Krem: budyń śmietan.
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 2 łyżki masła
    ● 3/4 szkl. cukru pudru
    ● margaryna
    ● szkl. bakalii
    ● kakao
    ● 50 g rumu
    ● galaretka$
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Murzynek jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotowujemy
    według przepisu. Białka ubijamy.
    Jabłka kroimy w kostkę
    i posypujemy cukrem. Gdy
    puszczą sok, dodajemy resztę
    składników i pianę. Pieczemy
    45 minut w temp. 165 °C.
  • 2. Budyń gotujemy na mleku,
    dodajemy cukier i masło. Zimny
    ucieramy z margaryną,
    wkrajamy galaretkę, dodajemy
    bakalie i rum. Wykładamy
    na ciasto, posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować