Murzynek babci z polewą kakaową i wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wszystkie składniki wymieszać razem (oprócz sody-ją dodać na końcu mieszania ciasta robotem).
2. Blaszka powinna być płaska (prostokątna),ponieważ w okrągłej może środek się nie upiec. Blaszkę posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia ,po czym wlać całą masę.
3. Piekarnik ustawić na termoobieg na 170stopni C na 1h.
4.Po minionym czasie sprawdzić czy ciasto się upiekło w środku. Jeśli nie ,to zostawić na jeszcze około 10minut i co kilka minut sprawdzać.
5. 6łyżek płaskich kakao wymieszać w raz z kilkoma łyżeczkami mleka do uzyskania gęstawej konsystencji oraz dodać cukier według własnego uznania.
6. Gdy ciasto wystygnie polać je polewą i posypać wiórkami kokosowymi oraz wsadzić do lodówki .
7. Trzymać w lodówce do póki polewa nie zgęstnieje.
8. Życzę smacznego:)
Porady
Ciasto można również podać tradycyjnie- z cukrem pudrem
Komentarze