Muffiny jogurtowe z borówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Do przygotowania muffinów potrzeba tylko 4 składników oraz owoców. Możecie dodać dowolne sezonowe owoce - ja wybrałam borówki. Bezglutenowe, bez pieczenia i o niskiej zawartości węglowodanów (jeśli nie użyjemy cukru lub innego słodzika). Posiadają dużą zawartość białka - idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • - duże opakowanie jogurtu greckiego 330 g
    - 20 g cukru/słodzika
    - 4,5 g żelatyny 
    - 25 ml zimnej wody
    - dowolne owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffiny jogurtowe z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny z borówkami 1. Żelatynę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na około 5 minut aż stężeje. Jogurt grecki miksujmy z cukrem/słodzikiem. Żelatynę przekładamy do rondelka i rozpuszczamy delikatnie podgrzewając. Następnie chwilę odczekujemy i powoli wlewamy do masy jogurtowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Porady

Muffinki to idealna propozycja na szybki deser, gdyż nie wymagają pieczenia. Niskokaloryczna przekąska wspaniała dla osób dbających o smukłą sylwetkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować