Muffiny fasolowe (bezglutenowe)

2 (1 ocen)

Muffinki z czerwonej fasoli bez mąki, bez tłuszczu. Pyszne i niskokaloryczne. :)Z podanych proporcji wychodzi 9 babeczek.

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
    6 łyżek miodu lub innego słodzika
    1,5 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka kardamonu
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    3 łyżki kakao
    2 jaja

    Dodatki: rodzynki, orzeszki
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny fasolowe (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączamy i płuczemy dokładnie, obficie zimną wodą. Pozostawiamy na parę minut do odsączenia.
  • 2. Następnie wkładamy fasolę do naczynia i wbijamy dwa jajka. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy miód. Można spróbować masy czy jest wystarczająco dla nas słodka. Dodajemy przyprawy,kakao i miksujemy wszystko dokładnie.
  • 3. Formę do babeczek lub papilotki smarujemy margaryną lub olejem kokosowym. Wylewamy masę do połowy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, opcja góra-dół. Do suchego patyczka.

Porady

Babeczki można nadziać dżemem lub kremem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować