Fasolowe brownie

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Fasolowe brownie jest idealnym rozwiązaniem dla osób chcących zrzucić parę kilogramów, ale lubiących słodkości :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 2 puszki fasoli czerwonej
    - 4 łyżki ciemnego kakao
    - 4 jajka
    - 2 łyżki oleju kokosowego (bądź oliwy)
    - 3 łyżki miodu (bądź innego słodzika)
    - 1 banan

    Polewa:
    -5 kostek gorzkiej czekolady
    -3 łyżki mleka
    - wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Fasolowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy na gładką masę- ważne aby uzyskać jednolitą konsystencję. Dodajemy dodatki i mieszamy. Masę wlewamy na blachę i pieczemy w piekarniku 50 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia, wrzucamy kostki czekolady do kubka, dajemy do mikrofali i włączamy na około minutę. Wyciągamy, dodajemy 3 łyżki mleka. Po upływie 50 minut ciasto wyciągamy i czekamy aż wystygnie. Po około 20 minutach, ciasto przekładamy na deskę/blat, i polewamy polewą. Na wierzch sypiemy wiórki kokosowe. Smacznego ! :)

Porady

Do brownie można dodać suszone owoce, np morele, lub daktyle, ulubione orzechy, skruszoną gorzką czekoladę. Tak naprawdę, na co mamy ochotę :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować