Bezglutenowe muffiny serowe

4.47 (146 ocen)

  • 30 min

Mega szybkie, 30 minut i gotowe! Przepis mój autorski, bałam się czy wyjdzie, a tu ku mojemu zdziwieniu muffiny pierwsza klasa i już po upieczeniu połowy nie było.

  • 30 min

Składniki:

  • ser biały twaróg 250g ( w kostce, ja miałam półtłusty)
    2 jaja
    1 banan
    1/2 szkl. oleju
    2 łyżki ksylitolu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki czubate mąki kokosowej
    1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej
    1 łyżka czubata mąki ryżowej
    1 łyżka czubata mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Muffinki

Bezglutenowe muffiny serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny serowe 1. Banan kroje na drobne plasterki, ser wrzucam do miseczki do tego 2 jaja i ksylitol ew. cukier. Ucieram. Następnie dodaje jogurt i mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wszystko miksuje do gładkiej masy.
  • soczyste i miękkie 2. Piekarnik nagrzewam do 185 stopni ( góra – dół), do papilotek nakładam łyżką ciasto ( będzie gęstej konsystencji jak na placki drożdżowe) . Mi z tej porcji wyszło 8 dużych muffin, akurat miałam takie foremki. Piekłam dokładnie 28minut i wyszły idealne.
  • 3. Na zdjęciu obok widać, że babeczki są wilgotne i soczyste – polecam.

    Bezglutenek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować