Mega szybkie, 30 minut i gotowe! Przepis mój autorski, bałam się czy wyjdzie, a tu ku mojemu zdziwieniu muffiny pierwsza klasa i już po upieczeniu połowy nie było.
Bezglutenowe muffiny serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banan kroje na drobne plasterki, ser wrzucam do miseczki do tego 2 jaja i ksylitol ew. cukier. Ucieram. Następnie dodaje jogurt i mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wszystko miksuje do gładkiej masy.
2.Piekarnik nagrzewam do 185 stopni ( góra – dół), do papilotek nakładam łyżką ciasto ( będzie gęstej konsystencji jak na placki drożdżowe) . Mi z tej porcji wyszło 8 dużych muffin, akurat miałam takie foremki. Piekłam dokładnie 28minut i wyszły idealne.
3.Na zdjęciu obok widać, że babeczki są wilgotne i soczyste – polecam.
Komentarze