Bezglutenowe muffiny bananowe

4.46 (181 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

To dobry sposób na zużycie przejrzałych bananów. Im ciemniejsze owoce, tym lepsze muffiny po upieczeniu.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - banany (bardzo dojrzałe): 2 sztuki
    - mąka bezglutenowa lub pszenna: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukier: 80 gramów
    - orzechy włoskie: 50 gramów
Wystaw ocenę:

4.46 (181 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Bezglutenowe muffiny bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie przez około 3 minuty. Gotową masą napełnij foremki do ¾ wysokości.

    Piecz w temp. 175 stopni C przez 20-25 minut. Należy tylko uważać aby nie zrumieniły się za bardzo.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować