Bezglutenowe muffiny bananowe

  • wyświetlono: 3803 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

To dobry sposób na zużycie przejrzałych bananów. Im ciemniejsze owoce, tym lepsze muffiny po upieczeniu.

PolskaGotuje
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki


- banany (bardzo dojrzałe): 2 sztuki
- mąka bezglutenowa lub pszenna: 100 gramów
- Jajko: 1 sztuka
- proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
- cukier: 80 gramów
- orzechy włoskie: 50 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Bezglutenowe muffiny bananowe

  • 1. Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie przez około 3 minuty. Gotową masą napełnij foremki do ¾ wysokości.

    Piecz w temp. 175 stopni C przez 20-25 minut. Należy tylko uważać aby nie zrumieniły się za bardzo.

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dieta bezglutenowa

Komentarze

Podobne przepisy

Muffiny z mąki ryżowej

Dodane przez: AnkaFiranka

Muffiny ryżowe z czekoladą i masłem kokosowym...

Tym razem dodaje przepis na muffiny...

Bananowe muffiny

Dodane przez: peggi

Bananowe muffiny

To moje pierwsze muffiny jakie...

muffiny bananowe z krówkami

Dodane przez: babka w formie

muffiny bananowe z krówkami

Dla mnie pyszne, jestem wielbicielem...

muffiny bananowe

Dodane przez: ola09

Muffiny bananowe

Przepis prosty, a jego efekty uwielbiane...

Muffiny jogurtowe z polewą bananową (z dodatkiem posypki)

Dodane przez: Dzikowiec

Muffiny jogurtowe z polewą bananową

Muffiny były całkowitą improwizacją....

Muffiny bananowe z czekoladą

Dodane przez: aniamaja

Muffiny bananowe z czekoladą

Przepis zaczerpnięty z programu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE