muffiny dyniowo-jabłkowe

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu, idealne właśnie teraz, kiedy dynia i jabłka wyjątkowo obficie obrodziły

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Suche:
    • 250 g mąki pszennej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • ½ łyżeczki soli
    • 130 g drobnego cukru
    mokre
    • 4 jajka
    • 200 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
    • 200 g startej na drobnych oczkach dyni
    • 1 jabłko (średniej wielkości) starte na tarce o dużych oczkach
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny dyniowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
    W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, a w drugim mokre, następnie połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać składniki.
    Formę do muffinków wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasta do około 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 - 25 minut do tzw. suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować