Muffiny Brownie z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

Proste muffinki Brownie z dodatkiem czerwonej porzeczki. Pychotka!

Składniki:

  • Ciasto:
    100 g masła
    100 g gorzkiej czekolady
    200 g cukru
    2 jajka w temperaturze pokojowej
    3/4 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    150 g czerwonej porzeczki

    Dodatkowo:
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery Muffinki

Muffiny brownie z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub podgrzać na małym ogniu uważając, by czekolada się nie przypaliła. Następnie wsypać cukier, wymieszać. Garnuszek zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej.



    Do ostudzonej masy wbić jajka i zmiksować. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz czerwone porzeczki, wymieszać szpatułką do połączenia składników.
  • 2. Masę nakładać do papilotek do ich 3/4 wysokości. Na wierzch można wcisnąć jeszcze kilka porzeczek. Piec w 180 st.C przez ok. 20 minut do ładnego zarumienienia i wyrośnięcia. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

Przepis na ok. 10 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować