Muffinki z malinami i mielonymi migdałami

5 (154 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzięki maślance i mielonym migdałom w składzie są wilgotne, puszyste i długo zachowują swoją świeżość.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    2 jaja
    90 g oleju
    200 g maślanki
    100 g cukru
    180 g mąki
    100 g mielonych migdałów
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny

    PONADTO:

    45 malin /mogą być mrożone/
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z malinami i mielonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mokre składniki wymieszać w jednej misce.
  • 2. Suche składniki wymieszać w drugiej misce.
  • 3. Mokre składniki wlać do suchych, zamieszać delikatnie i krótko.
  • 4. Blaszkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć po pełnej łyżce ciasta.
  • 5. Do każdej muffinki włożyć po 3 maliny, delikatnie wciskając.
  • 6. Piec 20 minut w 175 stopniach.
  • 7. Po upieczeniu wystudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować