Muffinki piernikowe z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce łączymy ze sobą składniki suche w drugiej misce składniki mokre, potem mieszamy dokładnie wszystko razem i wykładamy do foremek na muffinki do 2/3 wysokości.
2.W robieniu muffinek pomagała mi moja 9-letnia córcia Kinga.
3.Kinga bardzo lubi pracę w kuchni.
4.Gotowe muffinki wkładamy do piekarnika.
5.Muffinki pieczemy około 20-25 minut w temp. 180 stopni.
6.Robimy krem: odlewamy niecałą szklankę mleka, rozrabiamy w nim obie maki i jajka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem , jak zakipi wlewamy powstały budyń i jeszcze chwilę gotujemy. Krem zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na zimne muffinki. Dekorujemy dowolnymi cukiereczkami.
Komentarze