Szybkie muffinki z budyniowym nadzieniem

3.23 (13 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie, smaczne i dla każdego.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na muffinki:
    300g mąki pszennej
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    150g cukru
    2 jajka
    170 ml mleka
    120 ml oleju

    Masa budyniowa:
    1 budyń czekoladowy
    300 ml mleka
    2 łyżki cukru

    Dodatkowo:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

3.23 (13 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Szybkie muffinki z budyniowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń i lekko ostudzić.

    Połączyć ze sobą w jednej misce składniki suche, a w drugiej składniki mokre. Wymieszać je ręką. Dodać składniki suche do składników mokrych i wymieszać je delikatnie ręką.

    Do silikonowej foremki nałożyć łyżkę ciasta, na to łyżkę budyniu i przykryć je pozostałym ciastem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 25 minut (termoobieg) w 160 stopniach.

    Oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować