w wersji Oreo; mocno kakaowe z śmietankowo-mlecznym kremem. Dla większego efektu „czarności” ciasta dodałam dwie pokruszone tabletki węgla ; ) oczywiście nie jest to konieczne…
Muffinki oreo… - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie suche składniki, a więc mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą w misce. W drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki: jajka, mleko, olej .
2.Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko, niedbale mieszamy.
Ciasto wlewamy do papilotek lub foremek na muffiny i pieczemy w temp. 170°C przez 25 minut.
3.Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder, mleko w proszku i serek mascarpone. Przestudzone muffinki dekorujemy kremem, posypujemy okruszkami ciastek i ciasteczkiem Oreo
Komentarze