Muffinki kakaowe z kremem twarogowym i krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta doprowadź do temperatury pokojowej. Jajka wymieszaj z serkiem homogenizowanym, olejem. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem, kakao i dodaj do płynnej mieszanki. Wymieszaj przy pomocy łyżki. Ciasto wyłóż do formy na babeczki/muffinki wyłożonej papilotkami do ¾ ich wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 20- 25 minut.
2.Masa twarogowa: czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Śmietanę zmiksuj na puszysta masę i dodawaj do niej twaróg oraz lekko przestygniętą, płynną czekoladę. Schłodź krem w lodówce i gdy lekko stężeje przełóż nim przekrojone babeczki.
3.Masa krówkowo-kakaowa: masło zmiksuj dodając porcjami masę krówkową i kakao. Masę przełóż do szprycy z ozdobnej końcówką i udekoruj wierzch babeczek. Schłodź babeczki przez około godzinę.
Komentarze