Muffinki kakaowe z kremem twarogowym i krówkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Jego smak nigdy się nie nudzi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki ciasta:
    1 i 1/3 szklanki mąki tortowej
    2 łyżki kakao
    2 jajka
    1 szklanka serka homogenizowanego o smaku śmietankowym
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    1/3 szklanki cukru kryształu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki masy twarogowej:
    1 szklanka zmielonego dwukrotnie twarogu półtłustego
    1/3 szklanki śmietany 30%
    Pół tabliczki białej czekolady (50 gram)
    Składniki masy krówkowo-kakaowej:
    5 łyżek masła
    4 łyżki gotowej masy krówkowej
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Muffinki kakaowe z kremem twarogowym i krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta doprowadź do temperatury pokojowej. Jajka wymieszaj z serkiem homogenizowanym, olejem. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem, kakao i dodaj do płynnej mieszanki. Wymieszaj przy pomocy łyżki. Ciasto wyłóż do formy na babeczki/muffinki wyłożonej papilotkami do ¾ ich wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 20- 25 minut.
  • 2. Masa twarogowa: czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Śmietanę zmiksuj na puszysta masę i dodawaj do niej twaróg oraz lekko przestygniętą, płynną czekoladę. Schłodź krem w lodówce i gdy lekko stężeje przełóż nim przekrojone babeczki.
  • 3. Masa krówkowo-kakaowa: masło zmiksuj dodając porcjami masę krówkową i kakao. Masę przełóż do szprycy z ozdobnej końcówką i udekoruj wierzch babeczek. Schłodź babeczki przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować