Ciasto z kremem krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagniatamy ciasto z podanych składników i dzielimy na 3 części. Każdą część wałkujemy i pieczemy 3 placki takiej samej wielkości. Studzimy.
Na patelnię wsypujemy orzechy i przesmażamy na maśle. Studzimy.
Masło albo margarynę miksujemy z masą krówkową i na koniec dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy, można dodać troszkę więcej masła. Wystudzone placki przekładamy masą krówkową.
Żelatynę rozmieszać w jak najmniejszej ilości gorącej wody i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać żelatynę. Śmietanę wyłożyć na ostatni placek.
Słonecznik wysypać na patelnię i lekko zrumienić, dodać masło, cukier i mieszać do ze złocenia i połączenia ze słonecznikiem. Wystudzić i obsypać ciasto.Blaszka 34/38cm.
Komentarze