MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z CZERWONEJ FASOLI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To ciastka dla wielbicieli naprawdę mocno czekoladowego smaku!

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli,
    jajko,
    50 g brązowego cukru (lub zwykłego),
    100 g gorzkiej czekolady,
    20 g kakao.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Mocno czekoladowe ciasteczka z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukuję, osączam na sicie z zalewy.
    Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej.
    Do miski przekładam fasolę, dodaję jajko i cukier, miksuję na gładką masę.
    Następnie dodaję roztopioną czekoladę, mieszam. Na koniec łączę z kakao.
    Układam ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - zwilżonymi rękoma formuję kulki i spłaszczam dłonią.
    Piekę przez 15 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować