Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Fasolę przelać na sitko,dokładnie odcedzić, opłukać.
2.Do melaksera wrzucić fasolę, dodać 3 całe jaja, cukier i zmiksować na jednolitą masę, która zrobi się bardzo płynna.
3.W osobnym naczyniu wymieszać kakao, proszek do pieczenia i sodę.
4.W dużej misce utrzeć dokładnie przy pomocy miksera masło,dodając po jednym z 2 pozostałych jaj, aż do powstania jednolitej masy.Następnie dodać kakao i masę fasolową.
5.Przelać do tortownicy o średnicy 20 cm, wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do gorącego piekarnika w temp.170 piec 45-55 min.
6.Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można przełożyć dżemem, albo też przed wstawieniem do piekarnika obłożyć swieżymi owocami np. malinami.
Komentarze