Młode ziemniaki z masłem, koperkiem i szczypiorkiem

5 (195 ocen)

  • 50 min

Klasyk każdego letniego obiadu

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    sól
    pęczek koperku
    szczypiorek
    1/3 kostki masła
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młode ziemniaki z masłem, koperkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować, umyć i włożyć do garnka.
    Zalać wodą, dodać sól ( łyżeczka na litr).
    Gotować do miękkości, po zawrzeniu około 25-30 minut.
    Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek ze szczypiorkiem, wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
    Wybornie smakują z maślanką i jajkiem sadzonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Post Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować