Młode polskie ziemniaki z masłem, koperkiem i skwarkami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Nikogo nie trzeba przekonywać, że polskie młode ziemniaczki są najsmaczniejsze. Ja je uwielbiam, takie właśnie z masłem i koperkiem, do tego jajko sadzone i kubek kwaśnego mleka, nic mi więcej nie potrzeba.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 600 g młodych polskich ziemniaczków
    łyżka masła
    pół pęczka koperku
    100 g boczku wędzonego na skwarki
    2 jajka na sadzone
    1/2 litra mleka kwaśnego lub maślanki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Jajko sadzone

Młode polskie ziemniaki z masłem, koperkiem i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki oskrobać, ugotować tak aby się nie rozpadły w osolonej wodzie, odlać, dodać masło i koperek.
    W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują pokrojony boczek usmażyć jak kto lubi, odgarnąć na boki i w środek wbić 2 jajka, smażyć dość krótko, tak aby tylko białko się ścięło, podać z gotowymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować