MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM

  • wyświetlono: 217 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna - smak lata!

44262508_250283372311484_5660960856851087360_n
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Główka młodej kapusty,
szklanka bulionu,
150 g boczku wędzonego,
pęczek koperku,
sól,
pieprz,
łyżeczka cukru brązowego,
łyżeczka soku z cytryny,
łyżka masła,
łyżka mąki.

Sposób przygotowania przepisu:

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM

  • 1. Kapustę dzielę na cztery części, myję, szatkuję. Wkładam do garnka, zalewam bulionem, dodaję sól, pieprz i cukier. Zagotowuję. Gotuję pod przykryciem około 10 minut (co jakiś czas mieszam). Pod koniec dodaję sok z cytryny.
    Boczek kroję w kostkę, podsmażam na średnim ogniu około 5 minut. Często mieszam. Dodaję łyżkę masła, czekam aż się rozpuści, następnie dodaję mąkę, mieszam i smażę około minuty. Stopniowo wlewam wodę z kapusty mieszając, aż mąka się rozpuści. Przekładam do garnka z kapustą, mieszam i zagotowuję.
    Na koniec dodaję posiekany koperek. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekkapusta zasmazana z boczkiemmłoda kapusta zasmażana

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewuska2016

Młoda kapusta z koperkiem

Ulubiona wersja młodej kapusty...

Młoda Kapusta Z Koperkiem

Dodane przez: gotowanietoproste

Młoda Kapusta Z Koperkiem

Młoda kapusta, młode ziemniaczki,...

Kapusta zasmażana z kminkiem

Dodane przez: anka1988

Kapusta biała zasmażana z kminkiem

Idealna jako dodatek do drugiego...

Młoda kapusta z serem panierowana

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z żółtym serem panierowana

O tej porze roku, młodą kapustę...

Kapusta

Dodane przez: Duśka55555

Młoda kapustka zasmażana

Dodatek do obiadu lub samodzielne...

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Dodane przez: Futka

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Młodą kapustą zajadam się od najmłodszych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE