Młoda kapusta z pomidorami w śmietanie

4.5 (199 ocen)

  • 25 min

Pyszna młoda kapusta na krótko. Podsmażona cebula, czosnek i kiełbasa. Do tego przecier pomidorowy i odrobina śmietany . Wiosenny pomysł na obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 młoda kapusta

    2 ząbki czosnku

    1 cebula

    1/2 kg kiełbasy zwyczajnej

    4 łyżki przecieru pomidorowego

    liść laurowy

    1/2 szklanki śmietany 30 %

    2 łyżki oleju

    sól

    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Młoda kapusta z pomidorami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w paski zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i gotujemy ok 15 min. Odlewamy nadmiar wody . Na patelni podsmażamy posiekany czosnek, pokrojona cebulę i pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Do ugotowanej kapusty dodajemy podsmażona kiełbasę i przecier pomidorowy . Mieszamy zagotowujemy. Dodajemy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować