Młoda kapusta z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały smak młodej kapustki skusi niejednego niejadka . Słodki smak marchewki dodaje smaku,który lubią dzieci.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 spore marchewki
    1 szkl. bulionu
    1 łyżka masła
    1 cebula
    1 listek laurowy
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    szczypta kwasku cytrynowego
    sól i pieprz do smaku
    30 dag. kiełbasy
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta 1. Kapustę szatkuję i obgotowuję. odcedzam. Cebulę szklę na maśle, dodaję obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, przesmażam, dodaję do kapusty. Podlewam bulionem, dodaję listek laurowy, pokrojona kiełbasę i duszę do miękkości warzyw. Dodaję szczypior. Mieszam. Dodaję kwasek cytrynowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować