Pyszna młoda kapusta z marchewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Najlepsza młoda kapusta z dodatkiem marchewki, boczku wędzonego i koperku, jest doskonała i na ciepło i na zimno........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta młoda 4 główki średnie,
    smalec 2 łyżki,
    boczek wędzony 20 dag,
    cebula 1 sztuka większa,
    marchew 4 sztuki średnie,
    kostka rosołowa 2 sztuki,
    papryka ostra 1,5 łyżeczki,
    sól czosnkowa 2-3 łyżeczki,
    woda 1/2 szklanki,
    koperek 2 pęczki,
    mąka pszenna 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pyszna młoda kapusta z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta z marchewką 1. W garnku na smalcu zrumienić boczek wędzony pokrojony w kostkę, dodać pokrojoną cebulę, starte marchewki, podsmażać z 5 minut, mieszać.
  • Młoda kapusta z marchewką 2. Młode kapusty przekroić na połowę, usunąć twarde liście, opłukać i w dużej misce pokroić nie za drobno, usunąć głąb.
  • Młoda kapusta z marchewką 3. Do garnka wsypać porcję pokrojonej kapusty, wymieszać, gdy się zmniejszy w garnku to dosypać resztę kapusty, wlać 1/2 szklanki wody, gotować na większym ogniu, zamieszać.

    Do kapusty dodać kostki rosołowe, wsypać paprykę ostrą, pieprz mielony, sól czosnkową, gotować do miękkości kapusty.
  • Młoda kapusta z marchewką 4. Wsypać koperek posiekany, mąkę pszenną i szybko wymieszać w garnku, po chwili zdjąć z ognia i można kapustę jeść.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować