Miś z galarety

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiłam go na przyjęcie urodzinowe mojej córeczki.

Składniki:

  • ● 40 dag szynki drobiowej
    ● jajko
    ● po 1/2 puszki groszku i kukurydzy
    ● ogórek
    ● czerwona papryka
    ● op. żelatyny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Miś z galarety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki wycinamy paski
    w kształcie uśmiechniętej
    buzi i brwi, a resztę kroimy
    w kostkę. Ogórka myjemy,
    obieramy, odkrawamy 5 plasterków
    na łapki i nos, a resztę
    kroimy w kostkę. Jajko
    gotujemy na twardo, przekrawamy
    na pół. Z białka robimy
    uszy, z żółtka oczy i pępek.
  • 2. W silikonowej formie
    w kształcie misia układamy
    przygotowane składniki: oczy,
    uszy, nos, buzię, brwi, pępek
    i łapki misia. Wykładamy pokrojoną
    szynkę, groszek, kukurydzę
    oraz resztę papryki
    i ogórka. Zalewamy żelatyną
    przygotowaną według przepisu
    na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować