Miś "puchatek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, kakao. Na końcu dodać olej i wodę, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt (25-30min, temp. 180 stopni) i przekroić na pół.
2.Beza: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, miksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej, dokładnie wymieszać. Piec 15 min. w temperaturze 180 stopni.
3.Masa: 2 szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budyń, kakao, mąkę i żółtka. Ugotować budyń i przestudzić. Margarynę utrzeć na puch, dodać cukier puder, utrzeć na gładką masę i następnie dodawać po łyżce budyniu. Na końcu dodać wystudzoną żelatynę.
4.Przełożenie ciasta: Połowa kakaowego biszkoptu-1/3 masy- beza- 1/3 masy- druga połowa biszkoptu- pozostała masa- udekorować startą czekoladą lub wg uznania :)
Komentarze