Mini rurki orkiszowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę połączyć z masłem, a potem dodać całą resztę i bardzo dobrze zagnieść ciast.
2.Wstawić na 15 minut do lodówki.
3.Po tym czasie wyjąc, rozwałkować i ciąć na paski szerokości ok 2 centymetrów i długości ok 20 centymetrów.
4.Metalowe rurki do wypieku rurek owijać ciastem, wstawić do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piec przez 10 minut.
5.Wyjąć, pozwolić ostygnąć i ostrożnie zsunąć z rurki z metalowych rurek.
6.W międzyczasie rozpuścić czekoladę.
7.Zimne rurki maczać jedną stroną w czekoladzie i odłożyć aby czekolada stężała.
8.Śmietanę i cukier dobrze ubić. Następnie nabijać nią rurki, najlepiej za pomocą szprycki i posypać cukrem pudrem.
Jeśli mini rurki są prezentem, najlepiej starannie ułożyć je we własnoręcznie wykonanym pudełeczku.
Komentarze