Karnawałowe krakersy z pastą jajeczną

  • wyświetlono: 1196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszne, karnawałowe Finger Food. ;)

IMG_20181227_123213_867
  • 40 porcje
  • Łatwy

Składniki

- duża paczka krakersów: 2 sztuki
- jajka całe: 15 sztuk
- majonez - gęsty: 5 łyżek
- szczypior świeży: 1 pęczek
- biała część pora: 1 sztuka
- sól morska gruba: 1 szczypta
- czarny pieprz świeżo mielony: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Karnawałowe krakersy z pastą jajeczną

  • 1. Wszystkie jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
    Po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy na cztery części.

    Do jajek dodajemy majonez, pokrojony szczypiorek, pora oraz starte ząbki czosnku.
    Pastę miksujemy na gładko, doprawiamy grubą, morską solą oraz pieprzem.

    Każdego krakersa smarujemy jedną łyżeczką pasty jajecznej, posypujemy chrupiącą cebulką lub szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wegetariańskiePRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezyduża paczka krakersówjajka całe

Komentarze

Podobne przepisy

Schab z pastą jajeczną w galarecie

Dodane przez: 2milutka

Schab z pastą jajeczną w galarecie

Rewelacyjne nadziewane mięsko z...

Krakersy z pastą serową i pomidorkami

Dodane przez: Joanna Kryla

Krakersy z pastą serową i pomidorkami

Ekspresowe przekąski na domową...

 Kanapka z pastą jajeczną 
i suszonymi pomidorami

Dodane przez: Anyzkowo

Kanapka z pastą jajeczną i suszonymi pomidorami

Pyszne kanapki z pastą jajeczną...

Tortille z pastą jajeczną

Dodane przez: czarrna

Tortille z pastą jajeczną

Przekąska na przyjęcie :)

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Dodane przez: joanna30

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Smaczna i efektowna wiosenna przekąska....

krakersy z pastą

Dodane przez: justi2401

Krakersy z pastą z tuńczyka i oliwek

Idealnie sprawdzają się podczas...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE