Karnawałowe krakersy z pastą jajeczną

4.5 (198 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, karnawałowe Finger Food. ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża paczka krakersów: 2 sztuki
    - jajka całe: 15 sztuk
    - majonez - gęsty: 5 łyżek
    - szczypior świeży: 1 pęczek
    - biała część pora: 1 sztuka
    - sól morska gruba: 1 szczypta
    - czarny pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Karnawałowe krakersy z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
    Po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy na cztery części.

    Do jajek dodajemy majonez, pokrojony szczypiorek, pora oraz starte ząbki czosnku.
    Pastę miksujemy na gładko, doprawiamy grubą, morską solą oraz pieprzem.

    Każdego krakersa smarujemy jedną łyżeczką pasty jajecznej, posypujemy chrupiącą cebulką lub szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować