Migdałowiec wg siostry Anastazji

4.47 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Niebo w gębie!

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    * 4 jajka
    * pół szklanki cukru
    * pół szklanki mąki
    * po łyżeczce cukru waniliowego i proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    * puszka masy krówkowej
    * płatki migdałowe
    * 1 budyń śmietankowy bez cukru
    * kostka masła
    * 1/3 l śmietany 30%
    * 3 łyżeczki żelatyny
    * 1 duża paczka krakersów
    * 0,5 litry zimnego mleka
    * cukier puder
Wystaw ocenę:

4.47 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka

Migdałowiec wg siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

    Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.

    Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę.

    Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.

    Przełożenie:

    biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować