Migdałowe mini torciki z kremem i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Dokładnie wyrobić. Schłodzić w lodówce.
Schłodzone rozwałkować, wycinać kółka. Ciastka ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
Piec ok 15 minut w 170 stopniach do zrumienienia.
Wystudzić.
Żelatynę namoczyć w odrobinie wody, pozostawić do napęcznienia. Następnie rozgrzać w kąpieli wodnej.
Mascarpone ubić ze śmietanką i cukrem na gęstą masę, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką.
Wyciskać ozdobne rozetki z masy na każdym ciasteczku.
Następnie z 3 części złożyć ciasteczko.
Komentarze