Mieszanka a'la leczo

  • wyświetlono: 297 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Danie to powstało ze składników, które były akurat zbędne w kuchni i okazało się, że smakuje świetnie!

mjhggv
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

kapusta pekińska
400 g pieczarek
cebula
2 ząbki czosnku
2 laski kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim
sos słodko-kwaśny
pomidor
olej
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Mieszanka a'la leczo

  • 1. 1. Kapustę pekińską kroją drobniutko i zalewam wrzątkiem na 5 minut i odcedzam.
    2. Cebulę kroję w kosteczkę i przesmażam w garnku na rozgrzanym oleju, dodaję również przeciśnięty przez praskę czosnek.
    3. Kroję pieczarki i dodaję do garnka, smażę aż troszkę wody odparuje.
    4. Na patelki przesmażam pokrojoną w półksiężyce kiełbaskę.
    5. Kiełbaskę i kapustę pekińską dodaję do garnka.
    6. Z pomidora obieram skórę, dodaję do garnka i zalewam to sosem słodko-kwaśnym.
    7. Mieszam wszystko, gotuję przez chwilę i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szybkie danieleczowarzywapotrawkaszybka kolacjaresztki

Komentarze

Podobne przepisy

image-085vext

Dodane przez: LenaGotuje

Leczo

Leczo "na wypasie" - czyli z mięsem...

Leczo

Dodane przez: catha

Leczo

Miseczka pysznego, aromatycznego...

Leczo

Dodane przez: gnomcio

Leczo

Pyszne i aromatyczne leczo, idealne...

Leczo

Dodane przez: kasik1p3

Leczo

Sezon cukiniowo-paprykowy w pełni...

Dodane przez: Basia2109

Leczo

Leczo z kiełbasa ,pieczarkami,papryka...

image-0l292yi

Dodane przez: joanna1974

Leczo

Potrawa typowo jesienna z dużą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE