ciasto bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepyszne ciasto, mimo swojej kaloryczności znika w mgnieniu oka!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 330 ml śmietany 30%
    500 g serka mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    400 g krówki
    2 duże paczki herbatników Petit Beurre (po 220 g)
    czekolada mleczka
    czekolada gorzka
    śmietan-fix
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Krówki Herbaty

Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy z fixem i serkiem mascarpone, dodajemy cukier puder i ubijamy na gęsty krem.
    2. Na blaszce wyłożonej papierem układamy herbatniki, wylewamy krem i ponownie kładziemy herbatniki.
    3. Następnie wylewamy krówkę i ponownie układamy herbatniki.
    4. Na wierzch wylewamy roztopione czekolady.
    5. Schładzamy 2 godziny w lodówce.

Porady

Jeśli roztopione czekolady są zbyt gęste to dodajemy troszkę mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Czekolada Herbatniki Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować