CIASTO MEKSYKAŃSKIE

  • wyświetlono: 15264 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

mocno czekoladowe

pati197799

Składniki

1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
7 łyżek wody
1 kostka margaryny
10 dag orzechów włoskich
3 – 4 jabłka
1 gruszka
garść rodzynek

Sposób przygotowania przepisu:

CIASTO MEKSYKAŃSKIE

  • 1. Margarynę rozpuściłam z cukrem, kakao i wodą. Rodzynki namoczyłam, osuszyłam na papierowym ręczniku. Orzechy posiekałam, jabłka i gruszę obrałam, pokroiłam w kostkę.
    Przestudzoną, ale jeszcze ciepłą masę wymieszałam z żółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ).
    Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto Oreo

Dodane przez: Cukiereczek

Ciasto Oreo

Prawdziwa gratka dla wielbicieli...

Dodane przez: akrobatka22

Ciasto

.

miętusek

Dodane przez: klementynka

ciasto "miętusek"

To był hit na świątecznym stole....

Ciasto Shrek

Dodane przez: edytaha

Ciasto Shrek

Ciasto czasochłonne, ale warte...

Cielaczek

Dodane przez: Kociołek Iwony

Ciasto Cielaczek

Szybki sposób na pyszne ciasto.

Ciasto marchewkowe

Dodane przez: adamonika

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe smakuje przez...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE