CIASTO MEKSYKAŃSKIE

4.37 (169 ocen)

mocno czekoladowe

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki kakao
    7 łyżek wody
    1 kostka margaryny
    10 dag orzechów włoskich
    3 – 4 jabłka
    1 gruszka
    garść rodzynek
Wystaw ocenę:

4.37 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuściłam z cukrem, kakao i wodą. Rodzynki namoczyłam, osuszyłam na papierowym ręczniku. Orzechy posiekałam, jabłka i gruszę obrałam, pokroiłam w kostkę.
    Przestudzoną, ale jeszcze ciepłą masę wymieszałam z żółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ).
    Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować