CIASTO MEKSYKAŃSKIE

  • wyświetlono: 12232 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

mocno czekoladowe

pati197799

Składniki

1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
7 łyżek wody
1 kostka margaryny
10 dag orzechów włoskich
3 – 4 jabłka
1 gruszka
garść rodzynek

Sposób przygotowania przepisu:

CIASTO MEKSYKAŃSKIE

  • 1. Margarynę rozpuściłam z cukrem, kakao i wodą. Rodzynki namoczyłam, osuszyłam na papierowym ręczniku. Orzechy posiekałam, jabłka i gruszę obrałam, pokroiłam w kostkę.
    Przestudzoną, ale jeszcze ciepłą masę wymieszałam z żółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ).
    Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto lion

Dodane przez: pati197799

Ciasto Lion

Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne...

Ciasto Oreo

Dodane przez: Cukiereczek

Ciasto Oreo

Prawdziwa gratka dla wielbicieli...

image-09lk28p

Dodane przez: aliss06

Ciasto Popapraniec

Skąd nazwa ciasta? Zapewne od sposobu...

królewiec

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto Królewiec

Przepis na ciasto pochodzi z "Wielkiej...

bananowiec

Dodane przez: emma1309

Ciasto Bananowiec

Pyszne ciasto z bananami. Jest...

Ciasto Shrek

Dodane przez: edytaha

Ciasto Shrek

Ciasto czasochłonne, ale warte...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.