CIASTO MEKSYKAŃSKIE

4.37 (169 ocen)

mocno czekoladowe

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki kakao
    7 łyżek wody
    1 kostka margaryny
    10 dag orzechów włoskich
    3 – 4 jabłka
    1 gruszka
    garść rodzynek
Wystaw ocenę:

4.37 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuściłam z cukrem, kakao i wodą. Rodzynki namoczyłam, osuszyłam na papierowym ręczniku. Orzechy posiekałam, jabłka i gruszę obrałam, pokroiłam w kostkę.
    Przestudzoną, ale jeszcze ciepłą masę wymieszałam z żółtkami, mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodałam ubitą pianę z białek, pokrojone owoce, rodzynki i orzechy. Ciasto wyłożyłam na blasze o średnicy 24x33. Piekłam w temperaturze 180ºC przez 50 minut ( do suchego patyczka ).
    Gdy ostygło wierzch polałam polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować