MIELONKA W SŁOIKU

  • wyświetlono: 5420 |
  • dodany do książki kucharskiej: 16 |
  • polecenia: 1

Kolejny przepis na przetworzenie miesa tym razem mielonego, przepis tradycyjny od mojej babci

IMG_20190707_173458_367
  • 150min

Składniki

1,5 kg łopatki
1,5 kg boczku
3 łyżki soli czosnkowej Kamis
1 czubata łyżka majeranku
1 płaska łyżka pieprzu
1 łyżeczka ostrej papryki
500 ml wody

Sposób przygotowania przepisu:

MIELONKA W SŁOIKU

  • 1. Łopatkę i boczek dobrze zmielić. Dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę, dokładnie wymieszać,aż mięso całkowicie wchłonie wodę. Mięso ciasno upychamy do słoików na 3/4 wysokości, wstawiamy do garnka z zimną wodą, ok 2 cm poniżej zakrętek. Parzymy ok 2 godzin. Odstawiamy do wystudzenia w zimne miejsce.

Porady

TEN TŁUSZCZYK KTÓRY WIDAĆ TO JEST PO BOKACH SŁOIKA NA WYSOKOŚC 3/4 JEST NORMALNIE MIĘSKO :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babciboczekłopatkamielonkakonserwakmięso w słoiku

Komentarze

Podobne przepisy

Bób w słoikach na zimę

Dodane przez: kamilab

Bób w słoikach na zimę

Z powodu braku miejsca w zamrażalniku...

mielonka z sarny w słoiczku

Dodane przez: adela7

Mielonka z sarny w słoiczku

Pyszna wędlinka na kanapki i nie...

Mięso w słoikach

Dodane przez: Lidka Bawolska

Mięso w słoikach

Mięso w słoikach to nie lada przysmak....

Mięso w słoikach

Dodane przez: ewaeu

Mięso w słoikach - wakacyjna konserwa

Tak przygotowane mięsiwo zawsze...

Wieprzowina w słoikach - wakacyjna konserwa

Dodane przez: ewaeu

Wieprzowina w słoikach - wakacyjna konserwa

Wyjątkowo dobra. Polecam. Przepis...

Leczo w słoiku

Dodane przez: rzelkazag

Leczo na zimę (w słoiku)

Dostałam od Mamy sporo cukinii,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE