Mięsna zupka a"la gulasz z kluskami:)

4.5 (193 ocen)

  • 1 godz. 20 min

:):):)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 80dag łopatki
    50dag mięsa mielonego
    30dag pieczarek
    1cebula
    2 papryki czerwone
    30dag włoszczyzny w paski
    2 sosy pieczeniowe
    sól, pieprz kolorowy w kulkach, ziele angielskie,liść laurowy,papryka słodka,magii,pieprz mielony
    olej
    mąka
    1jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Mięsna zupka a"la gulasz z kluskami:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Kroimy łopatkę w kostkę i przyprawiamy,(papryka,pieprz mielony ,sól,magii) wstawiamy do lodówki na noc najlepiej
  • Smażona łopatka 2. Na patelni smażymy wcześniej przygotowaną łopatkę.Pod koniec smażenia podlewamy wodą i dusimy chwilkę.
  • Mieszamy składniki 3. W garnku podsmażamy mięso mielone następnie wrzucamy pieczarki,paprykę pokrojoną w kostkę oraz warzywa smażymy do odparowania wody i dodajemy łopatkę z patelni z wywarem który się utworzył.
  • 4. Dolewamy wody do 2 litry wrzucamy liść laurowy, ziele,pieprz kolorowy,magii i gotujemy na niedużym ogniu do miękkości.Jak już wszystkie składniki będą miękkie rozpuszczamy w 400ml wody sosy i wlewamy do zupy.
  • 5. Kluski:
    400 ml ciepłej wody
    2,5 do 3 szklanek mąki
    1 łyżeczka soli
    1 jajko
    2 łyżki oliwy
  • Ciasto na kluski 6. Z podanych składników na kluski ugniatamy ciasto.(jeżeli było by za luźne dosypać mąki)
  • kluski 7. W garnku zagotowujemy wodę z solą i urywając palcami ciasto wrzucamy na wodę i gotujemy około 5 minut od czasu wypłynięcia.
  • Gotowe danie 8. Do miseczki przekładamy kilka klusek i zalewamy zupką.Danie gotowe do spożycia.

Porady

Zupka również dobrze będzie smakowała z ziemniakami, lub makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować