Żołądki a`la flaczki

4.48 (155 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • ok. 1 kg żołądków drobiowych
    1 - 2 marchewki
    1/2 selera
    mały por
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    vegeta
    sól
    pieprz
    1 kostka rosołowa
    1 łyżka majeranku
    natka pietruszki
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

    Zasmażka:
    2 - 3 łyżki margaryny
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Żołądki a`la flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie umyć. Przełożyć do garnka zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut. Marchewkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, pora pokroić w półkrążki. Przestudzone żołądki pokroić w paseczki. Przełożyć z powrotem do wywaru. Dodać warzywa, kostkę rosołową i wszystkie przyprawy. Gotować do miękkości żołądków. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszać do momentu uzyskania lekko złotawego koloru następnie wlać do garnka, dobrze wymieszać (aby nie było grudek) i jeszcze chwilę pogotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować