Mięsko w sosie curry z porą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rodzinka lubi takie mięsko:):):)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Łopatka 80dkg
    1 duży por
    1 śmietana 30 %(250)
    sól,pieprz kolorowy,curry
    olej
    1rosołek mięsny
    szklanka wody

Mięsko w sosie curry z porą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy 1. Łopatkę należy przyprawić, w garnku rozgrzać olej i włożyć mięso obsmażyć z każdej strony po około 15 minut.
  • Dusimy 2. Kroimy pora i dorzucamy do mięsa,podsmażamy chwilkę następnie podlewamy około szklanką wody dodajemy rosołek mięsny,przykrywamy i dusimy do miękkości.
  • Zalewamy śmietaną 3. Jak mięsko jest miękkie wlewamy śmietanę i zostawiamy do zgęstnienia sosu dodajemy jeszcze 1,5 łyżeczki curry.
  • Gotowe 4. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy