Mielonka wieprzowa z szynkowara

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

do chlebka

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600 g mięsa z łopatki
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego
    1 łyżeczka peklosoli
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    3 łyzki mąki z cieciorki
    1 łyżeczka majeranku
    szczypta gałki muszkatołowej
    200 ml wody


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielonka wieprzowa z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć w maszynce na dużych oczkach, dodać przyprawy, mączkę i wodę. Dobrze wymieszać mielonkę, ja użyłam do tego robota.
    Mięso włożyć do woreczka i upchnąć do pojemnika szynkowara, dobrze ugnieść i postukać dnem w blat by nie było wewnątrz powietrza, zamknąć szynkowar i na dobę wstawić do lodówki.
    Nastawić w garnku wodę, kiedy zacznie wrzeć wstawić szynkowar i utrzymując temperaturę 80 st parzyć 90 min. Po tym czasie wyjąć szynkowar i wstawić do zimnej wody, po jakimś czasie wodę można wymienić. Wystudzony wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować