0,5 kg szynki wieprzowej
0,5 kg karczku
2 ząbki czosnku
70ml zimnej wody
1 łyżeczka żelatyny
20g soli
1 łyżeczka pieprzu
½ łyżeczki ziół prowansalskich
Sposób przygotowania przepisu:
Mielonka wieprzowa
1.
Szynkę i karczek oczyścić, zmielić w maszynce do mięsa. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Na koniec dodać wodę i żelatynę, ponownie wymieszać. Mięso włożyć do lodówki na noc.
2.
Mięso umieścić w woreczku, zawiązać, a następnie włożyć do szynkowara. Szynkowar umieścić w wysokim naczyniu, zalać wodą do wysokości mięsa w szynkowarze. Prażyć w temperaturze 80 st C ok 1,5h. W razie konieczności dolewać wodę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze