Mielone z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To taka inna forma podania ziemniaków z mielonym kotletem. Też smakuje.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. ziemniaków
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    0,5 kg. mięsa wieprzowego mielonego
    2 łyżki oleju
    1 obrana cebula
    3 obrane ząbki czosnku
    1 łyżka suszonych pomidorów z oliwkami
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    sól i pieprz do smaku
    naczynie do zapiekania
    szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Ziemniaki obieram, kroję, gotuję w wodzie z dodatkiem soli i 4 ząbków czosnku. Cebulę i pozostały czosnek kroję i szklę na oleju, dodaje mięso,smażę, dodaję przyprawę do mięs, suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, smażę, doprawiam. Ziemniaki odcedzam, dodaję masło, ubijam. Do naczynia do zapiekania wykładam pół ziemniaków, na ziemniaki wykładam mięso mielone, na mięso pozostałe ziemniaki, wyrównuje . Zapiekam 20 minut w temp. 180 stopni. Posypuję pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować