Mielone w pieczarkach z kapustą

4.25 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według tego przepisu. Soczyste i delikatne kotlety mielone z dodatkiem kapusty, ułożone w pieczarkach, takimi kotletami skusisz każdego łasucha.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mielonego wieprzowego
    • 1/3 główki kapusty młodej
    • 1 marchew
    • 1 papryka czerwona
    • 9 dużych pieczarek
    • 3 jajka
    • Bułka tarta do panierki + 2 łyżki
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone w pieczarkach z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję. Do warzyw dodaję mięso, wbijam jedno jajko, wsypuję dwie łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
  • kotlety 2. Pieczarki myję, osuszam, czyszczę i usuwam ogonki. Na każdy kapelusz pieczarek nakładam mięso i panieruję w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
    Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 3. Kotlety gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe Pieczarki Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mielone z młodą kapustą

To może cię zainteresować