ewa zychewicz
Niby zwykłe mielone a jednak inne. A to wszystko dzięki dodatkowi jakim są grzanki czosnkowe. Zmieniają strukturę kotletów bo nie są one w żaden sposób rozdrobnione a po prostu dodane do masy mięsnej. Fajna odmiana zwykłego tradycyjnego mielonego.
0 (0 ocen)
Porady
Jeśli nie macie gotowych grzanek możecie wcześniej zrobić je sami. Zajmuje to chwilę. Ale trzeba je przed dodaniem do mięsa wystudzić. W przeciwnym razie białko mięsa zacznie się ścinać przed obróbka termiczną a to nie jest dobrym pomysłem. Kotlety można panierować w bułce tartej ale nie jest to konieczne. Jeśli nie zjecie ich na obiad to śmiało możecie zjeść je z pieczywem bo równie dobrze smakują na zimno. Tak więc tak mało zmiany a tak inne kotlety wyczarujemy. Zwykle grzanki mogą zmienić tradycyjne mielone i nadać im nowej odsłony o struktury. Bo takie kotlety po przekrojeniu wyglądają inaczej niż ze zmieloną czerwstwą bułką. Bo eksperymenty kulinarne są fajne.
Komentarze