Nadziewane mielońce

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kotlety mielone w innej wersji

  • Łatwy

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa: 500 gramów
    - bułka tarta: 50 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - woda: 100 mililitrów
    - olej do smażenia: 200 mililitrów
    - FARSZ:: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - pieczarki: 300 gramów
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.33 łyżeczki
    - bułka tarta do panierowania: 150 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane mielońce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię nalać 3 łyżki oleju i rozgrzać.
    Oczyszczone pieczarki pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, podsmażyć.
    Do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, chwilę smażyć i na końcu dodać również pokrojoną w kostkę paprykę.
    Farsz smażyć jeszcze około 3-4 minuty.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Do farszu dodać 1 łyżkę bułki tartej i wymieszać.
    Bułka wciągnie nadmiar wytworzonego soku.
    Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą i czosnkiem.
    Bułkę tartą zalać wodą i po napęcznieniu dodać do mięsa.
    Jajka wbić do miski z mięsem, doprawić do smaku i wyrobić gładką masę.
    Mięso i farsz podzielić na równe części. Każdy kawałek masy mięsnej rozłożyć na ręce, na środku kłaść po porcji farszu i zlepić formując podłużny i średni gruby kotlet.
    Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron po około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować