Melon w pikantnej marynacie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienity do dań mięsnych oraz wędlin. Połączenie orzeźwiającego melona w słodko-pikantnej zalewie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 melon Dino
    200 ml białego wytrawnego wina
    200 ml wody
    100 ml białego octu winnego
    1 łyżeczka płatków chili
    5 cm świeżego imbiru
    250 g cukru
    4 łyżki miodu gryczanego
    1 laska cynamonu
    6 ziaren ziela angielskiego
    6 ziaren czarnego pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Melon w pikantnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Melon w pikantnej marynacie 1. Miąższ melona wybieramy specjalną łyżeczką do carvingu opcjonalnie mało do herbaty.

    Przekładamy do słoików.

    Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprz i sól.

    Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C.

    Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki po 150 ml.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melon Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować