Jest szybka i prosta do zrobienia. Znajomi ją uwielbiają.
Składniki:
● 20 dag czerwonej fasoli z puszki
● 20 dag kukurydzy z puszki
● 10 dag papryki konserwowej
● 2 białe cebule
● 100 ml majonezu
● 2 ząbki czosnku
● 3 jajka ugotowane na twardo
● 10 dag obranego ogórka
● 3 garści chipsów meksykańskich
● 100 ml ostrego dipu meksykańskiego
● 100 ml pikantnego keczupu
● 20 dag fileta z kurczaka
● olej
● przyprawy: do gyrosa, sól, pieprz, chili
Meksykańska na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Majonez mieszamy z przeciśniętym
przez praskę czosnkiem.
Paprykę, ogórka i cebule
kroimy w kostkę. Jajka
ścieramy na tarce
2.Fileta kroimy, oprószamy
przyprawą do gyrosa. Smażymy
na rozgrzanym oleju.
3.W salaterce układamy następujące
warstwy (co kilka
smarujemy dipem i keczupem,
a także doprawiamy): ogórek,po 1/2 kukurydzy, fasoli i papryki,
mięso, 1/2 majonezu, reszta
kukurydzy, fasoli i papryki.
4.Smarujemy majonezem. Posypujemy
chipsami i jajkiem.
Komentarze