Meksykańska na ostro

4.99 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest szybka i prosta do zrobienia. Znajomi ją uwielbiają.

Składniki:

  • ● 20 dag czerwonej fasoli z puszki
    ● 20 dag kukurydzy z puszki
    ● 10 dag papryki konserwowej
    ● 2 białe cebule
    ● 100 ml majonezu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 jajka ugotowane na twardo
    ● 10 dag obranego ogórka
    ● 3 garści chipsów meksykańskich
    ● 100 ml ostrego dipu meksykańskiego
    ● 100 ml pikantnego keczupu
    ● 20 dag fileta z kurczaka
    ● olej
    ● przyprawy: do gyrosa, sól, pieprz, chili
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Meksykańska na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez mieszamy z przeciśniętym
    przez praskę czosnkiem.
    Paprykę, ogórka i cebule
    kroimy w kostkę. Jajka
    ścieramy na tarce
  • 2. Fileta kroimy, oprószamy
    przyprawą do gyrosa. Smażymy
    na rozgrzanym oleju.
  • 3. W salaterce układamy następujące
    warstwy (co kilka
    smarujemy dipem i keczupem,
    a także doprawiamy): ogórek,po 1/2 kukurydzy, fasoli i papryki,
    mięso, 1/2 majonezu, reszta
    kukurydzy, fasoli i papryki.
  • 4. Smarujemy majonezem. Posypujemy
    chipsami i jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować