SKRZYDEŁKA W TEQUILI NA OSTRO – kuchnia meksykańska

0 (0 ocen)

  • 45 min

Marynowane z tequili, soku z pomarańczy oraz przyprawach zyskują niesamowity smak!Takie skrzydełka są świetnym pomysłem na obiad, ale równie na imprezowe danie na ciepło!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2-3 osób )

    * skrzydełka z kurczaka – 400 g
    * czosnek – 1 cała główka
    * limonka – 1 szt
    * pomarańcza – 1 szt
    * tequila – 1 łyżka
    * chili – 1 szt
    * duży pomidor – 1 szt
    * olej – 2 łyżeczki
    * cukier – 1 łyżeczka
    * ziele angielskie, cynamon, kminek mielony, oregano, sól, pieprz, słodka papryka – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok Sosy

Skrzydełka w tequili na ostro – kuchnia meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Skrzydełka oczyszczamy, wkładamy do miski.

    Dodajemy sok z limonki oraz pomarańczy, posiekany czosnek oraz chili. tequilę, pokrojonego w kosteczkę pomidora, olej , cukier oraz po szczypcie przypraw – wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do zamarynowania.

    Po zamarynowaniu rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju, przesmażamy wyciągnięte z marynaty skrzydełka po kilka minut z każdej strony, a następnie zalewamy marynatą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować