Maślane rogaliki francuskie

4.5 (176 ocen)

  • 20 min

Ten pyszny i prosty przepis często gości na naszym stole.

  • 20 min

Składniki:

  • 275 g ( op. ) ciasta francuskiego
    70 g masła
    jajo
    cukier kryształ
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maślane rogaliki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni, z termoobiegiem.
  • rogaliki 2. Ciasto francuskie kroimy na pół, każdą część na 4 kwadraty, a je na 2 trójkąty równoramienne . 50 g masła topimy, resztę kroimy na 16 plasterków.
    Stopionym masłem smarujemy ciasto, kładziemy na każdym trójkącie po plasterku masła zwijamy w rogaliki, układamy na blasze, smarujemy rozmąconym jajem i posypujemy cukrem. Pieczemy od 7-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować