Karmelizowana marchewka z imbirem i oregano

4.5 (190 ocen)

  • 20 min

Pyszny dodatek do obiadu i nie tylko.

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 DUŻE MARCHEWKI
    - OKOŁO 2-3 CM OBRANEGO KORZENIA IMBIRU
    - PĘCZEK ŚWIEŻEGO OREGANO
    - 3 ŁYŻKI MASŁA
    - 2 ŁYŻKI CUKRU BRĄZOWEGO
    - ŁYŻECZKA SOLI
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Karmel

Karmelizowana marchewka z imbirem i oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, kroimy na słupki, gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut. Następnie marchewki wyjmujemy z wody. Odsączamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło razem z cukrem. Dodajemy marchewkę oraz utarty imbir i posiekane oregano. Obsmażamy z każdej strony przez około 5minut.
  • 3. Imbir ucieramy na tarce z drobnymi oczkami.
  • 4. Marchewkę jemy gdy jeszcze jest ciepła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować